Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  25/01/1996
Data da última atualização:  25/01/1996
Autoria:  CARLINI, C. R.; GUIMARAES, J. A.
Afiliação:  Universidade Federal Fluminense.
Título:  Isolation and characterization of a toxid protein from Canavalia ensiformis (Jack bean) seeds, distinct from concanavalin A.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Toxicon, v.19, n.5, p.667-675, 1981.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A toxic protein present in the crude extract of Canavalia ensiformis seeds induces within 24hr dyspnoea, ataxia, hypothermia, coma, tonic convulsion and death in mice injected i.p. with 100-200mg of protein per kg. The toxing was separated from concanavalin A by affinity adsorption of the latter on sephadex G-100, and further purified by sequentialfractionation by (a) removal of polysaccharide with 30% v/v ethanol; (b) ammonium sulfate precipitation at 0,35-0.55 saturation and (c) DEAE-cellulose chromatography. The purified toxin, within an LD50 of 2-5mg of protein/kg mouse, is unstable. Gel-filtration of the purified toxin on Bio-gel P-200 showed a single protein peak with a molecular weight corresponding to 88,000 daltons. Polyacrylamide gel electrophoresis of this material indicated the presence of two small contaminants. A central convulsive effect of the toxin can be proposed since no effects were found on isolated pharmacological preparation. The name CANATOXIN is suggested for this new toxic protein.
Palavras-Chave:  Proteina toxica; Toxic protein.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP4817 - 1ADDSP - --1996.00027
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  05/10/2010
Data da última atualização:  05/10/2010
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  BERTOL, T. M.; LUDKE, J. V.
Afiliação:  TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; JORGE VITOR LUDKE, CNPSA.
Título:  Estratégias nutricionais e suas implicações para a qualidade da carne suína
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Suinocultura Industrial, Itu, ano 32, edição 232, n. 4, p. 12-21, 2010.
Idioma:  Português
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 01.06.60.106-07
Palavras-Chave:  Carne suína.
Thesagro:  Nutrição; Qualidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional