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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
Data corrente: |
25/01/1996 |
Data da última atualização: |
25/01/1996 |
Autoria: |
CARLINI, C. R.; GUIMARAES, J. A. |
Afiliação: |
Universidade Federal Fluminense. |
Título: |
Isolation and characterization of a toxid protein from Canavalia ensiformis (Jack bean) seeds, distinct from concanavalin A. |
Ano de publicação: |
1981 |
Fonte/Imprenta: |
Toxicon, v.19, n.5, p.667-675, 1981. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A toxic protein present in the crude extract of Canavalia ensiformis seeds induces within 24hr dyspnoea, ataxia, hypothermia, coma, tonic convulsion and death in mice injected i.p. with 100-200mg of protein per kg. The toxing was separated from concanavalin A by affinity adsorption of the latter on sephadex G-100, and further purified by sequentialfractionation by (a) removal of polysaccharide with 30% v/v ethanol; (b) ammonium sulfate precipitation at 0,35-0.55 saturation and (c) DEAE-cellulose chromatography. The purified toxin, within an LD50 of 2-5mg of protein/kg mouse, is unstable. Gel-filtration of the purified toxin on Bio-gel P-200 showed a single protein peak with a molecular weight corresponding to 88,000 daltons. Polyacrylamide gel electrophoresis of this material indicated the presence of two small contaminants. A central convulsive effect of the toxin can be proposed since no effects were found on isolated pharmacological preparation. The name CANATOXIN is suggested for this new toxic protein. |
Palavras-Chave: |
Proteina toxica; Toxic protein. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP) |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
05/10/2010 |
Data da última atualização: |
05/10/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
BERTOL, T. M.; LUDKE, J. V. |
Afiliação: |
TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; JORGE VITOR LUDKE, CNPSA. |
Título: |
Estratégias nutricionais e suas implicações para a qualidade da carne suína |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Suinocultura Industrial, Itu, ano 32, edição 232, n. 4, p. 12-21, 2010. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto/Plano de Ação: 01.06.60.106-07 |
Palavras-Chave: |
Carne suína. |
Thesagro: |
Nutrição; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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